Íjász évadnyitó és regionális versenysorozat fordulóját rendezte a TTÍE Sötétvölgyben

2013.05.22 09:27

 

2013. május 18-án, szombaton rendezte meg a Tolnai Tájak Íjász Egyesület évadnyitó 3D versenyét, mely egyben a regionális versenysorozat 5. állomása is volt.

 

Szerencsére a péntek esti rossz idő nem ijesztette el az íjászokat, így szombaton reggel több mint 100 versenyző várta az első lövés lehetőségét a Szekszárd melletti Sötétvölgyben.

A pénteki eső után maradt sár kissé extrémmé tette egyes célok lövés utáni megközelítését, de a versenyzők így is jól vették az akadályokat.

A 24 célos versenyt az ifjúsági tábor köré építette fel az egyesület, a versenyzőknek nem kellett nagy távokat bejárniuk, hogy a feladatot teljesítsék. A délután 1/2 2-től folyamatosan visszaérkező versenyzőket egy nagyon finom és kiadós ebéd várta, majd ezt követően zajlott le az eredményhirdetés.

 

A jó hangulatú verseny köszönhető elsősorban a TTÍE remek és szorgos csapatának, akik 32 fő versenyzővel és sok-sok háttérmunkát végző csapattaggal vettek részt mind a versenyen, mind a pálya építésében, de természetesen elengedhetetlenek voltak a remek résztvevő íjászok is, akik kellemes környezetben, jó időben – reményeink és a visszajelzések szerint- egy szuperül megrendezett verseny résztvevői lehettek.

 

Saját korcsoportjukban és kategóriájukban a következő versenyzőink szereztek arany- ezüst- valamint bronzérmet, értek el helyezést:

 

Aranyérmeseink: Priger Anna, Vörös István, Miskolczy Péter, Péterbencze István, Kovács Adél, Háhner Erika, Bóka László, Kovács Gábor Zsigmond.

Ezüstérmet kaptak:  Kornóczy Péter, Varga Zoltán, Kovács Hanna, Berényi Lili, Sallai Győző, Huszár Zoltán, ifj. Szaka Gyula. 

Bronzérmet vehettek át: Böjthe Zoltán, Molnár Barnabás, Szécskai Tamás, Simon Attila, Szaka Zsombor.

4. helyen végzett: Szabó Kristóf, Halmai Miklós, Meszlényi Márk és Molnár Tibor. Ötödik lett Kurdi Ajtony, 6. helyezett Pálfi Márton. 7. helyen végeztek Tóth Csongor Murád és Varga-Knorr  Levente. 8. helyezett Kocsis István, 10. Varga Tibor, 12. Elekes Balázs, 13. Gáspár Zoltán.

Ezúton is gratulálunk tagjainknak a remek eredményekhez!

Ezen kívül fontos megemlítenünk, hogy 2013. április 27-én szintén a TTÍE rendezte meg a Suliíjász Bajnokság (volt Íjász Diákolimpia, mostani rövidítésében SÍB) Dél-dunántúli regionális fordulóját a Szekszárd városi sportcsarnok mögötti Sportpályán. A hely remek volt, az időjárás is kedvezett a versenynek, bár helyenként a szembeszél kihívások elé állította a csemetéket. Ezen a versenyen közel 100 íjászpalánta versengett a helyezésekért. Ez a magas létszám azért is említésre méltó, mert a megváltozott szabályok értelmében a gyerekek nem viszik tovább az országos döntőre a régióban elért eredményeiket, mégis sokan fontosnak tartották, hogy részt vegyenek a regionális fordulón is. A verseny igen komoly volt, hiszen a szabályok szerint az indulóknak 2 sorozatban 12-szer 3 lövést kellett leadniuk a felállított céltáblákra.    

A TTÍE csapatának ifjú íjászai az alábbi helyezéseket érték el:

Első hely: Illés Bettina, Gaszler Viktória, Szaka Zsombor, Kovács Adél. Második hely: Szécskai Tamás, Takács Máté, Nagy Nikolett, Halmai Miklós, Priger Anna.  Harmadik hely: Varga Eszter. Negyedik hely: Kornóczy Péter. Ötödik hely: Kovács Hanna. Hatodik hely: Szabó Kristóf, Pálfi Márton. Hetedik hely: Kurdi Ajtony. Kilencedik hely: Tóth Csongor Murád.

Bízunk Benne, hogy a 2013. június 22-én Budapesten megrendezésre kerülő országos fordulón is ilyen magas létszámmal fogják képviselni egyesületünket.

2013. június 15-16-án pedig szeretettel várunk minden íjászt a terep íjász szakág Országos Bajnokság versenyére, melynek helyszíne ismét Sötétvölgyben lesz. A Tolnai Tájak Íjász Egyesület a Magyar Íjász Szövetséggel karöltve rendezi a versenyt.

Eredményes munkánkhoz támogatóink is nagymértékben hozzájárultak:

Szekszárd MJV Önkormányzata, Gemenc Zrt, Géniusnet Kft., Kert-Dekor Kft, Háhner Család, Bodri Pincészet, Talpas Endre és Társa Bt,. Hunor Vadvédelmi és Vadgazdálkodási Egyesület, Tolnatej Zrt.

 

Segítségüket ezúton is köszönjük! 

                                                                                                                                                                            Szécskaiék