Regionális Íjász Bankett Szekszárdon

2013.12.19 20:52

Alexandra Manea a Magyar Íjász Szövetség Dél-dunántúli Íjász Régió vezetőjének szervezésében került megrendezésre 2013. december 13-án a regionális íjász bankett Szekszárdon a Bodri pincészetben. A rendezvényt jelenlétével megtisztelték Tom Bil szövetségi kapitány, Máté Gyöngyi és Nagy Gábor a Magyar Íjász Szövetség Elnökségi tagjai is.  A régió tagegyesületi közül mintegy 60 íjász vett részt a banketten.

A rendezvényt Alexandra Manea régióvezető nyitotta meg, köszöntve a megjelenteket. Ezután értékelte a 2013. éves eredményeket, a régiós munkát.

Ezután Szluka István, a Foktói Éjsólyom Egyesület vezetője vette át a szót és díjazta a DDR versenysorozatban 2013-ban bajnoki címet szerzett sportolókat egy-egy egyedi készítésű pólóval. A különböző korosztályokban és íjkategóriákban a következő TTÍE íjászok szereztek bajnoki címet: Bóka László, Huszár Zoltán, Háhner Erika, Vörös István.

A DDR díjátadót követően Alexandra Manea átadta a régió íjászainak szavazatai alapján megválasztott legnépszerűbb íjászoknak és a legkedveltebb verseny rendezőjének járó kupákat. Díjat kaptak a TTÍE versenyzői közül férfi kategóriában Bóka László, utánpótlás lány kategóriában pedig Nagy Nikolett. A legkedveltebb versenyt 2013-ban a Boronkai Hagyományőrző és Íjász Egyesület rendezte. Második helyet a Foktői Éjsólyom Egyesület versenye, harmadik helyet a Tolnai Tájak Íjász Egyesület versenye kapta.

A díjátadó után egy finom vacsora, majd közös bulizás zárta a programot.

Ezúton is gratulálunk a nyerteseknek és minden íjásznak, akik részt vettek a versenysorozaton. 

 Szécskainé Márti

         TTÍE