Terep OB beszámoló

2013.06.19 10:58

A Szövetségi Kapitány is jelen volt a terepíjász Országos Bajnokságon

2013. június 15-16-án ismét Sötétvölgy és környéke adott helyet egy remek íjászversen megrendezésének.

Ezen a hétvégén terepíjász szakágban Országos Bajnokságot rendezett a Tolnai Tájak Íjász Egyesület. Ilyen magas rangú verseny megrendezésére a régióban eddig egyetlen egyesület sem kapott jogosultságot, ezért igen nagy volt az érdeklődés. Ezt tükrözte, hogy az ország  különböző részeiből,  33 egyesületből  mintegy 106 versenyző nevezett, köztük 2 olyan személy is, akik már kvalifikálták magukat a Világjátékokra. Elfogadta a versenyre a meghívást a Magyar Íjász Válogatott szövetségi kapitánya Tom Bil is, aki igen elégedetten nyugtázta a rendezést és a verseny színvonalát. Természetesen a rendező egyesület is komoly létszámmal képviseltette magát, 17 versenyző indul a TTÍE színeiben.

 A két napos versenysorozatot Horváth István, Szekszárd MJV polgármestere nyitotta meg.

A verseny mindkét napján 24 speciális polifoam vesszőfogóra erősített céltáblára kellett minél eredményesebben lőni. Eső nap méretlen távra lőttek a versenyzők, azaz a helyszínen kellett megbecsülniük, hogy a céltábla mekkora távolságra helyezkedik el a lővonaltól.

Második napon szabályrendszer szerint meghatározott, jelölt távokra lőttek az íjászok, a táblák 3 és 60 méter közötti távolságokban álltak a lőállástól.

A kétnapos verseny vasárnapi zárásaként Alexandra Manea, a Tolnai Tájak Íjász Egyesület vezetője és Máté Gyöngyi a Magyar Íjász Szövetség képviselője nyújtották át a versenyzőknek az egyedi érmeket, okleveleket és kupákat, valamint a támogatók által felajánlott ajándékokat: meghívókat borkóstolóra a Bodri Pincészetbe, a bajnokok részére  Bodri borokat. A Tolle Zrt ajándékát, egy hatalmas, sajtokkal teli kosarat a legnagyobb létszámmal részt vevő egyesület, a Kerecsényi Íjász Egyesület kapta, akik Gyuláról érkeztek Sötétvölgybe.

A Tolnai Tájak Íjász Egyesület versenyzői az alábbi eredményekkel zárták a versenyt:

Bajnokok lettek: Alexandra Manea, Huszár Zoltán és Szaka Zsombor. Első helyezettek: Kovács Adél, Szaka Zsombor, Gaszler Viktória. Második hely: ifj Szaka Gyula, Bóka László, Háhner Erika. Negyedik hely: Kovács Gábor Zsigmond, Szaka Gyula, Molnár Barnabás. Ötödik: ifj Bóka László, Kornóczy Péter. Hetedik: Kurdi Ajtony, Molnár Tibor. Hatodik: Priger Anna és Varga Eszter.

A Tolnai Tájak Íjász Egyesület köszöni a részvételt és ezúton is gratulál minden résztvevőnek!