TTÍE Utánpótlás Házi Bajnokság

2013.03.01 16:36

 

Íjász Utánpótlás házibajnokság

A Tolnai Tájak Íjász Egyesület 2013. február 27-én utánpótlás versenyzői számára jó hangulatú házibajnokságot rendezett, melyhez Bonyhád város sportcentruma biztosította a megfelelő, tágas helyszínt. Sajnáljuk, hogy nem tudott a teljes utánpótlásunk eljönni, így 23 gyermek versenyzett.

A házibajnokság célja nemcsak a jelenlegi íjásztudás felmérése volt, hanem egyben felkészítő is az április 27-én megrendezésre kerülő Suliíjász Bajnokság Dél-Dunántúli fordulójára.  Ezért a versenyt a hatályos versenyszabályzat szerint vezettük, mert ezt is el kell sajátítaniuk a versenyzőknek.

Az íjászok életkortól függően 10 illetve 18 méterre kihelyezett céltáblákra lőttek, egy forduló alkalmával 3 lövést adva le a lőlapokra. Sokak számára ez volt az ELSŐ VERSENY, ezért némi lámpaláz, izgatottság is érzékelhető volt a lővonalon. A 10 fordulós verseny végén gyermek, ifjúsági, serdülő és kadett kategóriákban is hirdetett eredményt a TTÍE. A kategóriák ifjú bajnokai kupát is kaptak, de senki sem távozott üres kézzel.  Minden induló kapott oklevelet, érmet valamint egy szelet csokoládét köszönetképpen, hogy részt vettek a megmérettetésen. Reméljük, maradandó élményt szereztünk a résztvevőknek és életüknek továbbra is meghatározó része lesz az íjászat, hiszen:

Íjászni Jó!

 

A versenyről készült képeket ITT megtekinthetitek!